We are apologize for the inconvenience but you need to download
more modern browser in order to be able to browse our page

Download Safari
Download Safari
Download Chrome
Download Chrome
Download Firefox
Download Firefox
Download IE 10+
Download IE 10+

Agyag

Törmelékes, üledékes kőzet színe igen különböző. A teljesen tiszta agyag színe fehér, ha vasat vagy mangánoxidot tartalmaz, akkor sárga, barna vagy vörös. Rendkívül kicsiny, 0,002 mm-nél kisebb szemcsékből áll. Az agyag nem egynemű, mikroszkóp alatt megkülönböztethetőek benne az eredeti kőzet (homok, iszap,ill. a mészkő és dolomit mállástermékeinek) ásványai. Az agyag a mélytengerek jellemző üledéke, de keletkezik tavakban és folyótorkolatokban is. Legjellemzőbb tulajdonságai a vízátnemeresztés (impermeabilitás), képlékenység, duzzadás, zsugorodás, szerves festékek mohó felvétele, oldatának hosszú ideig tartó zavarossága.

Az ókor összes népe ismerte gyógyító hatását, gyógyírként használták főleg külsőleg. Az ókori Indiában és Kínában agyagdarabokat szárítottak meg, melyek szopogatásával a beteg emberek javulást értek el. Az egyiptomiak számára az agyag a legnagyobb tisztító erővel bíró lényegiség volt,vagyis szent. Az egyiptomiak a Nílus iszapjában fürödtek, a magyarok számtalan dagonyázó helyet működtetek, illetve használtak. Dioszkoridész már ajánlja az agyag napon való szárítását és leírja méregtelenítő, gyulladáscsökkentő, vérzéscsillapító, sebösszehúzó és hegesítő hatásait.

Az agyag abszorbeálja a vírusokat, baktériumokat, mérgeket és antibiotikumokat, a szerves savakat, alkaloidákat és a bélgázokat. Az agyag képes a napenergia vételére és tárolására is, sőt az életet adó radioaktivitás befogadására és tárolására is!

Az agyag igen finom radioaktivitása újraalkotja az életet, elindítja a szövetek öngyógyítását és képes elnyelni magába a testben lévő veszélyes radioaktivitást. Az idegbetegségek java egy belső feszültségből adódik, aminek leföldeléséhez az agyag kiváló lehetőség kívül-belül.

Az agyagkúra használható köszvény, reuma, érelmeszesedés, cukorbaj/cukorbetegség, máj és vesebetegségek, gyomorfekély esetén, mivel megköti a savakat, bélhurut és bélgyulladás, bármilyen alhasi gyulladások, vastagbélgyulladás, hólyaghurut, férgesedés, daganatos betegségek, és bármilyen bakteriális és vírusos betegség előfordulásakor is javasolt.

Személyes tapasztalat bemutatására nézd meg újra a fenti képet, aminek ezt a címet adnám:

“Hogy ezt eddig miért nem?”

Hozzászólás