szív csakra

„A negyedik csakra másik neve szív-csakra. A mellkas közepén található, körülbelül a szívizom magasságában, a borda és a szegycsont között. Színe a zöld.

Ez az energiaközpont irányítja immunrendszerünk csecsemőmirigyét, a vérkeringést, a bőr regenerálódását és a jobb agyfélteke működését. Ez a magasabb rendű szeretet, a gyógyulás, a megértés és a részvét központja. Ez a csakra jelenti a kaput a felsőbb csakrák felé és állandóan nyitva kell állnia spirituális fejlődésünk érdekében.

A szív-csakra az egyensúly és az átalakulás keresztútján áll, félúton fizikai és szellemi életünk között. Mindkét fajta energia megtalálható itt. Ha a felső három csakrából érkező spirituális energia megakad, elapad az alsó csakráknak oly fontos életerő, amely fizikai testünk szellemi fejlődésére szolgál.

A negyedik csakra egyensúlyának a megbomlását a következő jelek kísérik: hűvös viselkedés, részvét és erkölcsi érzék hiánya, asztma, anyagi és érzelmi bizonytalanság, féltékenység és birtoklásvágy, bizalmatlanság, önmarcangolás és mások hibáztatása.”

Dr. Bruce Goldberg – Asztrálutazók kézikönyve