Binaurális ütem

Amikor sztereó fülhallgató segítségével 2 különböző, de közel azonos frekvenciájú hangot játszunk a fülekbe, akkor az agy létrehozz egy harmadik, sehol sem hallható hullámot, ami a frekvenciák különbségén rezonál. Ez az agy által alkotott fantom hang a binaurális ütem. Ennek a ritmusát követi az agy és az agyhullám ennek megfelelően változik. Ez a jelenség EEG-n keresztül is megfigyelhető.

Bal fül  – 330 Hz

Jobb fül – 340 Hz

Fantom ütem – 10 Hz, ami az alfa hullámokhoz (8-12 Hz) tartozik.

Agyhullámok jellemzői: gamma, béta, alfa, théta, delta.

mAGYar vAGYok

Egyénileg változó reakciókat váltanak ki a binaurális hangok és bizonyára, mint minden másnál, találhatóak köztük nem teljesen tökéletesre sikerültek. Sokan félnek a használatuktól, mert úgy hiszik, hogy az agyunkkal nem illik játszani. Szerény véleményem szerint, legalább arra megfelelőek, hogy megtanuljuk érezni az agyunk különböző működési módjait. Ugyanaz az agy és mégis más, pedig csak más húron pendül. 🙂 Képzeld el milyen lehet, mikor úgy használod, ahogy csak AKAROD.

Eleinte fejfájás, hányinger, rosszullét tapasztalható, ami szerintem a napszak megszokásától eltérő agyhullám, vagy az elégtelen VÍZ fogyasztás eredményezhet. ÉREZD és ha nem vagy vevő rá, akkor kapcsold ki. Az alacsonyabb régiókban (théta, delta) könnyen ránktalál az álommanó, mert azon a frekvencián általában alszunk. Érdekes módon akkor történnek a „csodák”, mint például az öngyógyító folyamatok magasabb fokozatba kapcsolása, az öregedés lassítása és hasonló nyalánkságok, amit nem feltétlenül kell átaludnunk.